Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
Home / Magazin / Film / Reditelj filma “Zavjera vjere”: Veliki je izazov napraviti triler na osnovu postojećeg materijala
loading...

Reditelj filma “Zavjera vjere”: Veliki je izazov napraviti triler na osnovu postojećeg materijala

Film “Zavjera vjere” reditelja Hansa Pettera Molanda večeras će biti prikazan u programu Otvoreno kino u okviru 22 Sarajevo Film Festivala. Film govori o istraživanju jedne religijske sekte koja je otkrivena nakon pronađene stare poruke u flaši koje preko okeana stigla u Jutlandu.

Riječ je o trileru zasnovanom na trilogije “Department Q” autora Jussija Adler-Olsena. Režiser Moland kazao je kako veoma sretan postignutnim rezultatom filma i dobrim kritikama.

“Fantastično je kada je film tako dobro primljen. Veliki je izazov napraviti film na osnovu postojećeg materijala pogotovo za režisera koji ne smije ostati previše privržen autoru. Ako se previše divite autoru činite knjizi medvjeđu uslugu ali i gledaocima u kinu. To mora funkcionisati kao film i veliki je izazov”, rekao je Moland.

Istakao je kako je bio siguran u sebe i da ne bi snimio ovaj film da je mislio kako će biti samo jedan u nizu trilera.

“Morao sam napraviti nešto što je meni važno. Film govori o vrlo ozbiljnoj temi a to je vjera. Dva policajca istražuju religijsku sektu. Ti ljudi su odbačeni od društva, ali s njima je sve uredu osim što su ljudima s vana čudni jer su se duboko posvetili vjerskom ubjeđenju, ali benigna su ljudska bića. Susret s dobrotom i strahom prema policijcima i vanjskom svijetu čini ih interesantnim za istraživanje”, rekao je Moland.

Dodao je kako se cijela ta situacija može preslikati na aktuelnu stvarnost u Evropi koja se trudi ostati ujedinjena, ali ujedno ostaju izolovani svi oni koji nisu dio nje.

U filmu glume Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Pal Sverre Hagen, Jacob Lohmann, Amanda Collin i Johanne Louise Schmidt. Projekcija počinje u 20:30 sati nakon čega će Moland pozdraviti publiku.

About goran

Check Also

Maltretirali su ga u školi, zvali su ga DEČAK ZEC. Posle pet godina sve se preokrenulo, on se totalno promenio! (VIDEO)

Pre pet godina Evan Hil, mališa iz Hristove crkve na Novom Zelandu, uglavnom je bio ...