Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
Home / Vijesti / Regija / EKSKLUZIVNO: Pored migova 29, Srbiji od Belorusa stiže VLADAR NEBA, S-300!
loading...

EKSKLUZIVNO: Pored migova 29, Srbiji od Belorusa stiže VLADAR NEBA, S-300!

Pored 12 vrhunskih “migova 29”, Srbija dogovara isporuku jednog od najmoćnijih raketnih sistema na svetu koji bi besprekorno štitio nebo Srbije.

Posle nabavke šest “migova 29”, koji bi uskoro iz Rusije trebalo da stignu u našu zemlju, državni vrh Srbije pregovora i o još jednoj odličnoj ponudi, ovoga puta iz Belorusije.

Kako Informer piše, Srbija bi trebalo da dobije 12 “migova 29” iz Belorusije, a kako Srbija Danas ekskluzivno saznaje od odlično obaveštenog izvora, Srbija bi pored migova trebalo da dobije jedan od najmoćnijih raketnih sistema.

Reč je o donaciji vrhunskog raketnog sistema S 300, velike razorne moći, koju bi Srbija trebalo da dobije od Belorusije. Ovaj sistem je nekada Belorusija dobila od Rusija, a sada bi trebalo da se nađe među redovima naše opreme. Saglasnost koju je Belorusija zatražila od Rusije je odobrena.

Pun pogodak

Vojno-politički komentator “Politike” Miroslav Lazanski kaže da bi nabavka još 12 “migova 29” bila pun pogodak za nas.

-To je odličan političko-ekonomski potez! Sa novih 12 najsavremenijih “migova 29”, uz postojećih deset, imali bismo ozbiljnu avijaciju i skoro dve pune eskadrile. Mogli bismo da krenemo u obuku od po tri pilota za svaku letelicu i tako bismo imali avione ne samo za zaštitu neba već i za ozbiljan razvoj lovačke avijacije. Ruska vojska danas najviše koristi “suhoje”, a i Belorusi ih sada sve više nabavljaju… “Migovi 29” kojima su doskoro leteli su jako dobro očuvani i odlična su prilika za Srbiju- podvlači Lazanski.

Iz Ministarstva odbrane saopštili su da će ministar Zoran Đorđević danas boraviti u zvaničnoj poseti Belorusiji, gde će sa tamošnjim kolegom Andrejem Aleksejevičem Ravkovim razgovarati o saradnji naše dve zemlje.

NAMENA I KARAKTERISTIKE

– Prvi raketni PVO sistem srednjeg dometa S-300 namenjen je za odbranu važnih administrativnih, industrijskih i vojnih objekata od napada iz vazduha avionima strateške i taktičke avijacije, kao i krstarećim i aerobalističkim raketama. Ovaj sistem postao je osnova protivavionskih raketnih jedinica protivvazdušne odbrane SSSR-a od 1975. godine.

– Suštinska karakteristika sistema je višekanalnost koja omogućava istovremeno gađanje nekoliko ciljeva (što je od posebnog značaja kod odbijanja masovnih napada neprijateljske avijacije i krstarećih raketa), kao i visoki stepen mobilnosti.

– Novi protivavionski raketni sistem mogao je za najviše 5 minuta zauzeti položaj za dejstvo ili se razviti na novoj poziciji za delovanje direktno iz marševskog poretka.

– S-300 može da gađa ciljeve koji lete iz bilo kog pravca. Rastojanje na kojem kompleks deluje iznosi do 150 km, minimalna visina gađanja cilja je 10 m, maksimalna – je praktično plafon primene borbenih aviona.

Dakle, ovaj kompleks, u stanju je da vrlo efikasno brani objekte i vojsku od bilo kakvih sredstava za napade iz vazduha, na osnovu čega možemo zaključiti da će srpsko nebo u potpunosti biti zaštićeno.

About goran

Check Also

IZUBIJAN PO GLAVI PA SPALJEN: Jeziv zločin kod Sjenice, mladić (32) ubijen zbog ljubomore!

SJENICA – U selu Ponorac na Pešterskoj visoravni, blizu Sjenice, danas je nadjeno beživotno telo mlađeg ...